Aviation tjenestemenn på deres wits ‘ end som budsjett fortsatt unnvikende

Sivil luftfart tjenestemenn er på sitt vettet ‘ slutten som nesten halvparten av regnskapsåret har gått, men deres styreleder og turisme minister har blitt forsinke passerer årlig budsjett som, de sier, har rammet investeringer.

Turismeminister Prem Bahadur Ale har gått av på utenlandske jaunts mens tjenestemenn fra Civil Aviation Authority Of Nepal venter på hans fremgang for å holde det andre møtet i styret, som han hadde lovet å innkalle 29. oktober. Statsråd Ale leder esas styre med syv medlemmer.

«Det første møtet for å diskutere budsjettet ble avholdt 26. oktober etter At Ale ble utnevnt til turistminister 8.oktober . Det andre møtet, sannsynligvis for å fullføre budsjettet, var planlagt 29. oktober, » sa ikke navngitte tjenestemenn. «Det er ikke noe ord fra ministeren nå.”

Innsidere sa at ministeren ønsket å gjøre endringer i budsjettet, og derfor har han holdt tilbake. Ale kom tilbake fra World Travel Mart i London i forrige uke og fløy av til New Delhi på fredag for å delta i en annen hendelse.

«På grunn av ministeren travle timeplan, vi har ikke vært i stand til å passere budsjettet,» Raj Kumar Chhetri, direktør For Civil Aviation Authority Of Nepal, fortalte Post. Han nektet å utdype.

Kilder kjennskap til saken sa Minister Ale ønsket å avlede noen budsjettmidler fra budsjettet Til Dhangadhi i sitt hjem provinsen Og Doti som hans valgkrets.

«Budsjettet til luftfartsorganet er utarbeidet av sine ansatte. Politikerne ønsker å manipulere dem. Det er ikke normalt, » sa en høyt plassert tjenestemann ved myndigheten.

Den Sivile Luftfartsmyndigheten I Nepal har foreslått Et oppblåst årlig budsjett På Rs41.50 milliarder For dette regnskapsåret 2021-22, som slutter med midten av juli 2022, satser på en rebound i reisemarkedet og økte inntekter etter hvert som vaksinasjonsdriften øker tempoet.

Årets budsjett er noe høyere enn fjorårets som utgjorde Rs41. 11 milliarder.

Av det totale budsjettet er Rs31 milliarder foreslått for kapitalutgifter. Kapitalbudsjettet brukes til å finansiere store infrastrukturprosjekter.

«Budsjettet er forsinket på toppen byggetid . Det er en alvorlig trussel mot utviklingen, » sa en annen ikke navngitt senior tjenestemann.

Forsinkelser i passering av budsjettet stoppe anskaffelsesprosesser. Slike tilbakeslag har i hovedsak vært ansvarlig for å hindre budsjettgjennomføring. Når kunngjøringer for anbud gjøres tidlig, øker prosjektgjennomføringen.

En sen årlig finansiell plan hindrer også statlige enheter fra å starte anskaffelsesprosesser i begynnelsen av regnskapsåret og lage systematiske kontantutgivelsesplaner.

Ifølge Civil Aviation Authority Of Nepal har summer På Rs12 milliarder og Rs10 milliarder blitt øremerket i år for to internasjonale flyplasser i Henholdsvis Bhairahawa og Pokhara. Begge disse prosjektene er i sluttfasen av ferdigstillelse og forventes å komme i drift innen dette regnskapsåret.

Tilsvarende Har Rs10 milliarder blitt tildelt for jordfyllingsarbeid og bygging av internasjonale parkeringsplasser på nordsiden av rullebanen På Tribhuvan International Airport (TIA) I Kathmandu. Prosjektet omfatter også bygging av en parallell taksebane på sørsiden av rullebanen og en hangar på østsiden av rullebanen.

Budsjettet har satt Av Rs600 millioner for bygging av en state-of-the-art international terminal (T2) bygning På Gautam Buddha International Airport I Bhairahawa.

Terminalen som nå bygges har blitt ansett for liten for en internasjonal terminal og vil bli repurposed for innenlandsflyvninger. Den 15.000 kvadratmeter store bygningen, som er nesten klar, har bare seks parkeringsplasser og mangler en aerobridge.

«Det er store og kritiske arbeider som skal fullføres innen dette regnskapsåret . Men budsjettet har fortsatt ikke blitt vedtatt, » sa senior tjenestemann. September-desember er den beste sesongen for bygging som er etter monsun og før vinteren.

Ifølge tjenestemenn Ved Civil Aviation Authority Of Nepal, som har utført en dobbel rolle som sivil luftfart regulator og tjenesteleverandør, passering av budsjettet ble først forsinket fordi den nylig installerte Statsminister Sher Bahadur Deuba ikke klarte å utvide Sitt Kabinett og utnevne en turisme minister for nesten tre måneder etter å ha blitt tatt i ed.

Den 8. oktober utnevnte Deuba Prem Bahadur Ale som minister for kultur, turisme og sivil luftfart. «En måned har gått siden utnevnelsen, men den nye ministeren holder tilbake godkjenning av budsjettet,» sa en sivil luftfart tjenestemann.

Den sivile luftfartsorganets inntekter har også sett dramatiske nedgang.

I forrige regnskapsår 2018-19 tjente Nepals Luftfartstilsyn inntekter på Totalt Rs9 milliarder. I det siste regnskapsåret 2019-20, inntekt stupte 43 prosent Til Rs4. 50 milliarder.

Flyplassen hadde forventet inntekter å klatre Til Rs10. 50 milliarder i 2019-20 etter lanseringen Av Visit Nepal 2020 kampanjekampanje og resulterende høyere passasjertrafikk.

Men Covid-19 kom og katastrofen fulgte.

I 2020-21, coronavirus situasjonen gikk fra ille til verre. Følgelig hadde myndigheten gjort en nedjustering av sine forventede inntekter til en Bunn Rs2. 67 milliarder. Men det lyktes å samle Rs2. 95 milliarder.

Myndighetene rapporterte At Nepals sivile luftfartsindustri led tap på Rs37 milliarder i perioden mellom den første nedleggelsen I Mars 2020 og den andre nedleggelsen i April 2021.

Den største delen av esas inntekter kommer fra passasjeravgifter og landings – og parkeringsavgifter for fly. Flyplassutviklingsskatt, passasjeravgift og parkering og navigasjonsgebyr står for de store inntektene til flyplassen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.