Blomsterindustrien returer på festlige feiringer

Etterspørselen etter blomster har gjenopprettet til nesten pre-coronavirus nivåer i festivalen feiring humør som landet åpnet opp etter lockdowns.

Floriculture-sektoren hadde lidd et stort slag på Grunn Av Covid – 19-pandemien de siste to årene, da regjeringen forbød alle offentlige sammenkomster, festivaler og offisielle arrangementer. Etterspørselen etter blomster brukt i religiøse seremonier fordampet.

Men Tihar-festivalen som endte på søndag viste seg å være en bonanza for blomsterindustrien. Blomsterbutikker sier at virksomheten er tilbake på føttene, raskere enn forventet.

Ifølge Floriculture Association Nepal utgjorde den totale blomsthandelen I Løpet av Den fire dager Lange Tihar-festivalen Rs152 millioner.

Foreningen sa at 1.89 millioner marigold garlands verdt Rs127 millioner ble solgt Under Tihar. Tilsvarende ble 305 000 makhmali kranser verdt Rs1.67 millioner, 15 000 godawari kranser verdt Rs5.25 millioner og 100 000 makhmali kranser verdt Rs3 millioner solgt.

«Vi møtte salgsmålet som forventet,» sa min Bahadur Tamang, president for foreningen. «Da Det ikke var Noen Covid-restriksjoner og virus tilfeller falt betydelig, kjørte festivalen blomst etterspørsel.”

Han sa at blomster var tilgjengelig til en billigere pris Fra India, og det var en annen faktor som kjørte etterspørselen opp.

I år ble en marigoldblomst priset Til Rs60-80 per krans. En meter lang krans inneholder 40 blomster.

Tilsvarende var globe amaranth (makhmali garlands) tilgjengelig På Rs40-70 per krans, som per foreningen.

På Grunn Av Covid – 19 i Løpet av Den Siste Tihar ble rundt 1,6 millioner kranser solgt i fjor, som ble verdsatt til mindre Enn Rs120 millioner.

Som landet har blitt selvhjulpne i verden amaranth blomst, mer enn 100,000 kranser verdt Rs3 millioner ble eksportert til forskjellige land, foreningen sa.

På grunn av en nedgang i Produksjonen i Nepal utløst av unseasonal nedbør i oktober, hadde foreningen forventet at 15 prosent av underskuddet ville bli oppfylt ved import.

Men handelsmenn sa at det var en massiv import Fra India og blomster var tilgjengelig til en billigere pris.

«Traders som ikke var medlemmer av floriculture association importerte blomster fra India for en halv måned siden og holdt dem i kjølerom,» ifølge foreningen. Mer enn 30 prosent av blomst etterspørselen ble oppfylt ved import, foreningen sa.

Den økte importen har bekymret Nepalske blomsterbutikker.

Per foreningen, ringblomst blomst markedet i Nepal står overfor sterk konkurranse. «Det kan ikke konkurrere Med Indiske blomsterprodusenter da Den Indiske regjeringen tilbyr opptil 80 prosent i subsidier til dyrkere,» sa foreningen.

Garlands-globe amaranth eller marigold blomster satt sammen for anledningen-har stor kulturell betydning under denne festivalen som søstre legger dem rundt sine brødres nakke på den spesielle dagen som hedrer deres hellige bånd.

Ifølge foreningen ble blomster til Årets Tihar-festival kommersielt produsert i 32 distrikter i syv provinser. De produserte blomstene ble påvirket av unseasonal nedbør I Tarai og noen bakkeområder I Provinsen-1, Bagmati-Provinsen, Lumbini-Provinsen, Gandaki-Provinsen og Sudurpaschim-Provinsen.

Kraftig nedbør er uvanlig i oktober, som tradisjonelt er utenfor monsunsesongen I Nepal.

Regnet startet 17. oktober i Den vestlige Delen Av Nepal og flyttet østover 19. oktober, hevdet liv og skadet veier, broer og annen fysisk infrastruktur i tillegg til stående avlinger i ulike distrikter.

Regnet ødela også klare blomster, spesielt marigold.

Levende gule marigolds og melkehvite krysantemum er nødvendige tilbud til gudinnen av rikdom Laxmi Under Tihar.

Fargerike blomster er et viktig element under festivalen som folk festoon dører og vinduer i sine hus med strenger av blomster, og søstre plassere kranser rundt halsen på sine brødre som en del av ritualene.

Ifølge foreningen er blomsteroppdrett gjort på 158 hektar, og rundt 44 000 mennesker er direkte og indirekte engasjert i sektoren.

Det er 800 kommersielle floriculturists i landet med en kombinert investering På Rs6. 5 billio

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *