DIPLOMATER JOBBER FOR Å FORHINDRE ANGREP PÅ ETIOPIAS HOVEDSTAD

Diplomatiske forsøk på å hindre et angrep på Etiopias hovedstad fikk fart på torsdag Etter Tigre styrker fra nord i landet avansert i retning av byen denne uken.

Det antas At Usas Spesialutsending For Afrikas Horn, Jeffrey Feltman, kommer til Addis Abeba senere denne torsdag for å presse for suspensjon av militære operasjoner og begynnelsen av forhandlingen om våpenhvile.

Ugandas President Yoweri Museveni oppfordret til et møte av ledere av Intergovernmental Development Authority bloc 16. November for å diskutere konflikten, der staten står overfor Tigris people ‘ S Liberation Front (TPLF) og dets allierte.

Separat, Den Østafrikanske blokken kalt for en umiddelbar våpenhvile og oppfordret partene til å vise tilbakeholdenhet, kule spenninger og løse sine forskjeller gjennom dialog.

Kenyas President Uhuru Kenyatta utstedte onsdag en uttalelse som sa: «kampene må stoppe!”

Han oppfordret de rivaliserende partiene til å » legge ned sine våpen og slutte å kjempe for å snakke og finne en retning for en bærekraftig fred.”

Fns Generalsekretær, Antó Guterres, sa at Han snakket med Etiopias Statsminister Abiy Ahmed onsdag «for å tilby mine gode kontorer for å skape forholdene for en dialog slik at kampene stopper.”

(Rapportering Fra Addis Abeba; Ytterligere rapportering Av George Obulutsa og Ayenat Mersie I Nairobi)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *