Eksportinntekter fra børsnoterte produkter knapt budged i første kvartal

Eksportinntekter fra børsnoterte eller høyverdige produkter knapt budged i første kvartal, og økte 2 prosent fra år til år da eksperter skyldte den manglende ytelsen på et smalt utvalg av varer og mangel på koordinering mellom myndigheter.

Ifølge Trade and Export Promotion Centre, forsendelser i løpet av de tre første månedene av regnskapsåret-perioden midten av juli til midten av oktober-var verdt Rs10. 30 milliarder kroner, sammenlignet Med Rs10 milliarder kroner i samme periode i fjor.

Regjeringen rullet Ut Nepal Trade Integrated Strategy (NTIS) i 2010 med hovedmålet å øke og fremme eksporten for å begrense handelsunderskuddet; men selv etter et tiår er eksporten av høyverdige varer knapt krypende, sier eksperter.

Forsendelser av kardemomme, te og ingefær falt mens garn, teppe, pashmina, medisinske urter, tekstil, fottøy og lær økte med noen få prosent i løpet av første kvartal.

Den totale andelen av børsnoterte produkter i Nepals eksport var 15,7 prosent.

Handels økonom Posh Raj Pandey sa den totale andelen av børsnoterte produkter har vært synkende på grunn av en utilstrekkelig produktliste i kurven og en samordning svikt mellom offentlige etater i gjennomføringen av politikken.

«Det er tre mulige årsaker til nedgangen i eksporten, enten varene som er oppført I NTIS er feilprodukter, eller politikken kan ikke støtte eksporten av slike varer eller gjennomføringen av politikken mislyktes,» sa han.

«Jeg tror ikke problemet har oppstått på grunn av feil identifikasjon av produkter, men de oppførte produktene i kurven kan være utilstrekkelige,» sa han. «Regjeringen har ikke vært i stand til å identifisere dynamiske komparative fordelsprodukter,» La Pandey til.

«Regjeringen som helhet burde ha tatt eierskap, økt produksjon og fremme varer, noe som ikke skjedde,» sa han. For Tiden ser Industridepartementet ETTER ntis-produkter, men andre berørte departementer gjør ikke noe med hensyn til produksjon og markedsføring av varer.

«Regjeringens forståelse av At Bransjedepartementets eneste ansvar er å se etter eksport av varene, er feil,» sa han.

LISTEN OVER ntis-produkter blir gjennomgått hvert femte år. Departementet ble forventet å gjennomgå listen i fjor og identifisere nye potensielle produkter, men på grunn av de politiske endringene skjedde det ikke.

Det største markedet for NTIS-børsnoterte gårdsprodukter Er India. Europa og Usa er de største kjøperne AV NTIS oppført håndverk varer.

Teeksporten så et bratt fall på 53 prosent Til Rs1 milliarder. Forsendelser i første kvartal siste regnskapsår utgjorde Rs2. 18 milliarder.

Kardemomme forsendelser falt med 12.8 prosent Til Rs1. 28 milliarder Fra Rs1.47 milliarder i samme periode i fjor.

Eksporten av pashmina økte med 2.6 prosent Til Rs791.4 millioner i gjennomgangsperioden fra Rs771.67 millioner tidligere.

Tekstilforsendelser økte med 6,8 prosent Til Rs832,57 millioner i første kvartal av inneværende regnskapsår fra Rs779,25 millioner i samme periode i siste regnskapsår.

Teppeforsendelser så en økning på 20, 5 prosent Til Rs2, 45 milliarder i de første tre månedene sammenlignet Med Rs2 milliarder i samme periode i det siste regnskapsåret. Ginger eksport i gjennomgangen perioden falt kraftig med 17.6 prosent Til Rs142 millioner Fra Rs448 millioner i fjor.

Eksporten av fottøy hoppet kraftig Til Rs277 millioner fra Rs185. 88 millioner.

Skinneksporten i de tre første månedene av dette regnskapsåret hoppet Til Rs77. 15 millioner fra Rs23. 89 millioner i samme periode i det siste regnskapsåret.

Eksporten av medisinske urter økte med 1.1 prosent Til Rs359. 96 millioner Fra Rs355 millioner.

Mens urfolk oppført produkter var ikke i stand til å gjøre betydelige fremskritt, eksport av soyabønner, palm og solsikkeolje, som ikke er produsert i landet i mengder nok til å oppfylle innenlandske krav, har steget kraftig for å gjøre opp 57.5 prosent av total eksport.

Landet eksporterte soyaolje verdsatt Til Rs22 milliarder i første kvartal av inneværende regnskapsår, et kraftig hopp på 189.5 prosent fra samme periode i det siste regnskapsåret da eksporten stod På Rs7. 60 milliarder.

Palmeoljeeksporten skutt opp Fra Rs443, 000 i første kvartal av siste regnskapsår Til Rs13. 51 milliarder i første kvartal av inneværende regnskapsår.

Eksporten av solsikkeolje hoppet med 944.9 prosent Til Rs1. 82 milliarder i gjennomgangsperioden Fra Rs174.39 millioner tidligere.

Manish Lal Pradhan, leder Av Export Promotion Committee I Federation Of Nepalese Chambers Of Commerce And Industry, sa at regjeringen snakker om å øke eksporten i taler, men virker ikke på eksportpolitikk på grunn av hvilken eksportpotensialet ikke blir realisert.

«Det nåværende problemet i eksporthandelen er at fraktkostnadene har mer enn doblet seg, og med økningen i fraktkostnader øker produksjonskostnadene også,» sa han. «Hvis kjøperne er i stand til å selge eksportprodukter til en høyere pris, vil de plassere ordre for varer.»

Pradhan sa det var en mangel på containere globalt. Eksportvarer sitter fast i varehus på grunn av mangel på containere.

«Vi har ikke et akkreditert laboratorium for å teste eksportvarer. Vi har bedt regjeringen om et laboratorium fra før pandemien, men ikke mye har skjedd. Vi informerte Til Og med Departementet For Industri, Handel og Forsyning igjen etter pandemien, men vi har ikke fått noe svar fra dem, » sa han.

«Regjeringen har snakket om merkevarebygging og markedsføring eksporterbare varer, men offentlige etater har ikke gjort noe med det,» Sa Pradhan.

«Det er mange administrative problemer angående papirarbeid som fortsatt er, selv om vi har snakket med regjeringen om det,» la han til. «Vi har informert regjeringen om problemet, men vi har ikke mottatt noe svar . Industridepartementet er uten minister, men statsministeren kan også ta seg av disse problemene.»

Pradhan la til At Den Spesielle Økonomiske Sonen skulle prioritere eksportrettede fabrikker, men det er ingen grunnleggende fasiliteter som strøm, kloakk og drikkevann.

«E-handel spiller en viktig rolle i kjøp og salg av varer i det internasjonale markedet, men landet har ikke vært i stand til å formulere lover for e-handel selv to år etter starten,» sa han.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *