Flybrenselprisstigning sannsynlig å skade luftfart, reise rebound

Innenlandske flyselskaper har jekket opp drivstoffavgifter i tråd med økte flydrivstoffpriser.

Airline Operators Association Of Nepal onsdag ga klarsignal til sine medlemmer til å stige billettpriser for å reflektere dyrere flydrivstoff.

De høyere flybilletter er sannsynlig å sette en bulk i reisendes lommebøker umiddelbart som prisøkningen har kommet i løpet av festivalen sesongen som tradisjonelt er ledsaget av en reise rush.

Flyselskapet tjenestemenn sa passasjerer har allerede blitt klaget over dyre flybilletter. Bærere belaste full pris i løpet av festivalen sesongen som etterspørselen vanligvis går opp betydelig. Reisebehovet faller etter slutten av festsesongen.

Ifølge flyselskapets tjenestemenn kan høyere drivstoffkostnader skade bærekraften til transportører som sliter med å komme seg fra Den økonomiske ruinen Forårsaket Av Covid-19.

I oktober 29, statseide monopoly Nepal Oil Corporation jekket opp flydrivstoffpriser solgt Til innenlandske operatører Av Rs10 per liter Til en fire år høy Av Rs96 per liter. Den siste økningen er den niende Siden 1.Mars.

I løpet av de siste åtte månedene har prisen på flydrivstoff solgt til innenlandske transportører økt Med Rs24 per liter.

Som svar på drivstoffprisøkningen bestemte flyselskapene seg for å øke drivstofftillegget.

Regjeringen kontrollerer prisen på en flybillett og flyselskaper har ikke lov til å øke flybilletten. Et utvalg under Luftfartstilsynet I Nepal reviderer tilleggsavgiften dersom drivstoffprisene svinger med Minst Rs4 per liter.

I den siste økningen er drivstofftillegget som legges til kostnaden for en flybillett, økt Fra Rs45 Til Rs440, avhengig av avstanden.

«Det er en stor stigning. Den kraftige økningen i prisen på drivstoff er satt til å påvirke rebound av luftfart og reiselivsbransjen som det vil resultere i prisene går opp,» Sa Dipendra Karna, kommunikasjonssjef På Buddha Air.

«Det vil også påvirke flyselskaper rammet Av Covid – 19-pandemien og undergrave deres innsats for å gjenopprette kostnadene for operasjoner,» sa han. «Det kommer til å bli en vanskelig tid fremover for oss.”

Flyselskaper sier at drivstoffprisene står for opptil 40 prosent av De totale driftskostnadene I Nepal, en av de høyeste i verden.

Ifølge En Rapport Fra Civil Aviation Authority Of Nepal, Led Nepals luftfartsindustri tap på Rs37 milliarder, fra den første nedleggelsen ble håndhevet 24. Mars 2020 til 1.juni 2021.

Ut av totale estimerte tap, innenlandske flyselskaper led tap som beløper Seg Til Rs25 milliarder etterfulgt av Civil Aviation Authority Of Nepal Med Rs12 milliarder.

Etter revisjonen vil den normale prisen på en flytur fra Kathmandu Til Dhangadhi, den lengste innenlandsruten, koste Rs12, 570, inkludert Rs4, 240 drivstofftillegg og Rs200 flyplassskatt.

En billett på den korteste flyvningen, Kathmandu-Simara, har gått Opp Til Rs3, 100, inkludert Rs865 drivstofftillegg og Rs200 flyplassskatt.

På samme måte har billettprisene på Kathmandu-Bhadrapur og Kathmandu-Biratnagar-sektorene gått opp til Henholdsvis Rs9,830 og Rs7,645. Drivstofftilleggene på de to flyene har svulmet Til Henholdsvis Rs2,880 og Rs2, 305.

Drivstofftillegget på Kathmandu-Pokhara-flyvningen har økt Til Rs1, 520, og den reviderte billettprisen på denne sektoren Er Rs5,190, inkludert Rs200 flyplassskatt.

Drivstofftillegg På Kathmandu-Nepalgunj og Kathmandu-Bhairahawa sektorene har økt Til Henholdsvis Rs3,130 og Rs1, 975. De reviderte flyprisene på disse sektorene Er Henholdsvis Rs10,615 og Rs6, 440.

Før coronaviruset var innenlandsk luftfart på et høyt nivå Som Nepalis, lokket av billige billetter, tok til himmelen som aldri før og fylte fly til kapasitet.

Alt som endret seg etter pandemien jordet flyers og flyselskaper. På mindre enn et år hadde viruset utryddet mer enn halvparten av den innenlandske passasjertrafikken.

Tribhuvan Internasjonale flyplassstatistikk viser at innenlandske transportører mistet 1,73 millioner passasjerer. Ifølge dataene hadde innenlandske flyselskaper 1,45 millioner passasjerer i 2020, et fall på 54,28 prosent fra 2019-tallet.

Innenrikstrafikken gjennom Kathmandu Tribhuvan Internasjonale Flyplass i 2020 falt til en 11-årig lav. Men flyselskapet tjenestemenn sa at innenlandske operatører hadde gjenvunnet til Pre-Covid passasjertall siden juli 2021.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *