FN SIER SUDAN-AVTALEN TRENGS I «DAGER, IKKE UKER»

Fns Spesialutsending For Sudan sa at samtaler ga en oversikt over en mulig avtale om retur av maktdeling, inkludert Tilbakebetaling av den avsatte statsministeren, men at den må treffes i «dager, ikke uker» før de to sidene tøffe stillinger.

FN koordinerer arbeidet med å finne en vei ut av landets krise i kjølvannet av et militærkupp den 25. oktober hvor sivile politikere ble arrestert og Statsminister Abdalla Hamdok ble utsatt for husarrest.

Utsending Volker Perthes avslørte «skissene» av en potensiell avtale offentlig for første gang, og sa At Disse inkluderer Hamdoks retur til makten, løslatelse av fanger, suspensjon av unntakstilstand og justeringer av enkelte overgangsinstitusjoner og et nytt teknokratisk kabinett.

SOM det siste tegnet på økende internasjonalt press for en reversering av kuppet, SNAKKET FNS Generalsekretær Antó Guterres med Den Sudanesiske generalen Abdel Fattah al-Burhan på torsdag, og oppfordret til restaurering av konstitusjonell orden og overgangsprosessen.

Perthes, Guterres ‘ spesialrepresentant og leder For Fns Integrated transition mission In Sudan (Unitams), indikerte at tiden er av essensen.

«Jo lenger det forventes, desto vanskeligere er det å gjennomføre en slik avtale og få den nødvendige påtegningen fra gatene og politiske krefter,» sa han i et intervju. «Og posisjonene til begge sider ville stivne. Vi snakker dager, ikke uker.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *