Første provinsielle barnehospital for Å komme i drift I Damak

Forberedelser er i full gang for å drive et provinsielt barnehospital med spesialisttjenester I Damak Kommune, Jhapa. 50-sengs sykehuset forventes å komme i drift innen to måneder i modellen til et samfunnssykehus hvor sykehuset vil bli drevet av Kathmandu Institute Of Child Health.

Kathmandu Institute Of Child Health ledet Av Dr Bhagawan Koirala—en kjent hjertekirurg og helseadministrator-bygger sykehuset i lokalene Til Damak undergren Av Nepal Røde Kors Samfunn I Damak Kommune-7. Røde Kors har gitt sin bygning og annen infrastruktur bygget i rundt syv kathas av land uten kostnad for å drive sykehuset.

Damak Underavdeling Av Nepal Røde Kors Hadde bygget en fire-etasjes bygning på Bekostning Av Rs 28,5 millioner. Infrastrukturen har imidlertid vært ubrukt de siste ni årene.

Ifølge gita Adhikari, varaordfører I Damak Kommune, vil underbyggingssykehuset være det første barnehospitalet I Provins 1.

«Sykehuset har som mål å gi helsefasiliteter til barn fra fattige samfunn. Selv om sykehuset har tillatelse til å operere 50 senger, blir infrastrukturer konstruert for å utvide kapasiteten til minst 100 senger,» Sa Adhikari.

Kathmandu Institute Of Child Health sier planen er å operere minst ett barnesykehus hver i alle syv provinser. Instituttet har også bygget et sykehus med 200 senger I Budhanilakantha Kommune-7 i Kathmandu. Det har som mål å operere sykehuset I Kathmandu innen tre år.

«Vi vil at dette sykehuset skal bli et modellsykehus for leger og pasienter I Provins 1,» sa Koirala.

«Barn med alvorlige sykdommer må tas til Kathmandu for behandling. Men når dette sykehuset kommer i drift, trenger ikke syke barn å bli sendt andre steder,» Sa Prakash Budhathoki, leder Av Damak underavdeling Av Nepal Røde Kors Samfunn.

Ifølge ham vil poliklinisk avdeling og apotek bli operert fra Møtesalen I Røde Kors-bygningen mens forberedelsene pågår for å drive beredskapsenhet og intensivavdeling med ventilatorer.

Damak Kommune besluttet også å gi økonomisk støtte til instituttet for å bygge barnas sykehus. Kommunestyremøtet holdt for noen måneder siden bestemte Seg for Å gi Rs2 millioner til sykehuset.

«Et slikt sykehus er nødvendig for provinsen . Vi var glade da Dr Koirala og hans team foreslo å drive barnas sykehus I Damak. Kommunen er forpliktet til å gi all mulig støtte til instituttet for å drive sykehuset,» Sa Adhikari.

Ifølge henne vil behandling av ulike plager knyttet til hjerte og nyre blant andre kroniske sykdommer hos barn være tilgjengelig på barnehospitalet. Hun sa at andre lokale enheter og næringsliv har også begynt å gi støtte til sykehuset.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.