FORTJENESTE AV ENEVA SKYTER MED STØRRE TERMISK GENERASJON AV VANNKRISEN

Energiselskapet eneva annonserte torsdag et hopp i nettoresultatet for tredje kvartal, som nådde det beste resultatet i historien for perioden, med gevinster drevet av den største forsendelsen av sine termiske kraftverk, mens landet håndterer vannkraftkrisen.

Selskapets nettoinntekt nådde 362,6 millioner reais, en høy på 553% sammenlignet med samme periode i fjor.

Kontantgenereringsindikatoren (Justert Ebitda) doblet nesten til 573 millioner reais i tredje kvartal.

«Vi genererte kraft ved basen gjennom hele kvartalet for å sikre stabilitet og sikkerhet til systemet, gjennom fast kraft som bidro til å sikre forsyning til landet. Dette scenariet ga et meget sterkt resultat for vårt selskap i tredje kvartal, » sa Enevas Finansdirektør, Marcelo Habibe.

Ifølge ham, er scenariet gunstig, «fordi vi vil ha inntreden i drift Av Vår Integrerte Prosjektet Azulã-Jaguatirica som vil bidra til fjerde kvartal».

Eneva rapporterte at alle planter ble sendt i tredje kvartal med gjennomsnittlig forsendelse på 98%, mot 24% i samme periode i fjor.

«Økningen i forsendelsen i kvartalet skyldes kombinasjonen av de forverrede effektene av det hydrologiske scenariet og den økende etterspørselen etter energi, i tråd med sesongmessigheten som forventes for perioden,» noterte selskapet i et notat.

Gassproduksjonen økte med 260% i tredje kvartal sammenlignet med samme periode i 2020, som følge av økt forsendelse av gassanlegg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *