GLOBALE KARBONUTSLIPP GÅR NESTEN TILBAKE TIL PRE-PANDEMISKE NIVÅER, SIER STUDIE

Karbonutslippene har alle, men tilbake til pre-pandemiske nivåer, ifølge en studie utgitt på torsdag, og kull-og naturgassutslippene skyrocketing i elektriske og industrielle sektorer og forblir lave i transportsektoren.

«Vi håpet å se en viss gjenopptakelse. Det som overrasket oss var intensiteten og hastigheten på gjenopptakelsen, » Sa Studiens hovedforfatter, Pierre Friedlingstein, en klimamodellforsker ved University Of Exeter.

I 2020 trakk karbondioksidutslippene seg tilbake med 1,9 milliarder tonn, et rekordfall på 5,4 prosent, da land vedtok nedstengninger og økonomier stengte ned for å forsøke å stoppe Spredningen Av Covid-19. Den nye rapporten, produsert Av Global Carbon Project, forutser at utslippene vil øke med 4,9% i år.

Blant de store utslippene antas Det at Kina og India vil registrere høyere utslipp i 2021 enn i 2019, Mens Usa og Europa forventes å ha noe lavere utslipp.

Kina var et unntak i 2020, fordi investeringer for å stimulere utvinning fra pandemien førte til stor økning i kullbruk samtidig som utslippene fra andre land falt.

Studien anslått at årets globale totale utslipp vil nå 36.4 milliarder tonn CO2.

Rapporten kommer som verdens ledere samles På Fns klimakonferanse I Glasgow, Skottland, for å prøve å begrense den gjennomsnittlige globale temperaturstigningen Til 1, 5 grader Celsius og unngå de mest katastrofale effektene av klimaendringer.

For å oppnå DETTE, sier forskere, MÅ CO2-utslippene være null innen 2050.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *