Møt plantedamene I Kathmandu

Synet av blomsterknopper blomstrende og unge grønne blader på planter aldri unnlater å bringe et smil På Rekha KC ansikt. EN ivrig planteelsker, KC har varianter av planter, orkideer, edderkoppplanter, slangeplanter, syngonium og kaktuser på balkongen av huset Hennes I Dhobighat, Lalitpur. Noen av plantene er hengt i potter, mens noen hviler på bakken i malte flasker.

«Å være vitne til en floras vekst fra et lite blad til en fullvoksen plante gir meg en større følelse av oppfyllelse. Dette er ikke planter. De er mine babyer og mitt livs mest dyrebare eiendeler, » sier KC, 54, en husmor og en ivrig planter som har planter over hele huset hennes.

KC er bare en av de mange kvinnene i Kathmandu som utgjør byens økende antall plante damer, et begrep gitt til kvinner som tar sin lidenskap for innendørs planter på alvor.

I løpet av årene, som flere bygninger dukker opp i Kathmandu, åpne grønne områder har blitt sjeldnere, og mange som elsker grønne og hageplanter har tydd til å skape sin egen innendørs hage.

Selv om det ikke foreligger konkrete data om antall planteavlere i byen, sier entusiaster som snakket Med Innlegget at samfunnet hovedsakelig ledes av kvinner hvis tall øker daglig.

Ifølge botaniker Chandrakala Thakur har kulturen av voksende innendørs planter alltid eksistert i Nepal. Men kulturen, thakur innrømmer, har blitt mye mer populær de siste årene.

«Fra å rense luften til å fungere som en stressavlastning, har innendørs planter mange fordeler, og flere mennesker er nå klar over disse og dermed komme inn i innendørs planter,» sier Thakur, som også er vitenskapelig offiser ved Plant Research Center.

KC er enig Med Thakur. I 2001, DA KC først begynte å samle planter, Var Kathmandu ikke den konkrete jungelen som den er i dag, og hun visste bare om noen få kvinner som plantet floras i sine hjem og tok godt vare på dem.

«I disse dager, en av de vanligste innendørs planter folk hadde var penger plante. Folk trodde at å ha anlegget i sine hjem ville bringe økonomiske gevinster. Bare noen få mennesker hadde andre planter enn pengene anlegget, » sier KC.

Men nå har ting forandret seg mye, og innendørs planter er ikke bare begrenset til en art.

Inne I KCS to-etasjes hus er det mer enn 300 planter, og de er overalt, på spisebordet, på skap, på badet.

«Min mor er virkelig en plante dame. Noen ganger tror jeg hun elsker plantene sine mer enn hun elsker oss,» sier en smilende Reeti KC.

Scenen er lik I Bina Shresthas hus også. Shrestha har over 250 planter i sitt hjem I Bhaisepati, og noen av hennes planter importeres fra Indonesia, India og Flere Europeiske land. Hun har gått et skritt videre med sin lidenskap for innendørs planter og bygget et lite drivhus for sine planter.

«Hovedårsaken til å skape drivhuset var å ha mer kontroll over temperatur og fuktighet, slik at plantene mine kan vokse uten å måtte møte noen problemer,» sier Shrestha, som er en av De mest populære plantesamlerne i Kathmandu innendørs plantedyrkers samfunn.

Det var 2017 Da Shrestha, 44, også en entreprenør, begynte å ta vare på plantene sine.

«Jeg startet denne reisen på samme måte som mange gjorde. Da jeg kjøpte min første innendørs plante, hadde jeg ingen anelse om at jeg ville komme helt inn i kulturen. Fem år senere, her er jeg med over 250 innendørs planter,» sier Shrestha.

Hva Fikk Shrestha hekta på å samle innendørs planter, sier hun, er den terapeutiske kraften til å pleie planter.

«I 2017 gikk jeg gjennom en av de verste fasene i livet mitt. Jeg var deprimert og ofte engstelig. Jeg tilbrakte mine dager bare bor hjemme gjør ingenting,» sier Shrestha. «En dag da jeg besøkte et nærliggende barnehage, kjøpte jeg pelia, en innendørs plante og begynte å ta vare på den, og jeg begynte virkelig å nyte å pleie plantene og fant hele prosessen veldig beroligende. Siden da har jeg kjøpt hundrevis av planter.”

Det var i juni i fjor Da 23-åringen Sweta Adhikari først begynte å samle planter. Som Shrestha hadde Adhikari ingen anelse om at hun ville finne en tendens til planter terapeutisk.

«Da var jeg en kortherdet person . Men å ta vare på planter hver dag har gjort meg til en roligere person, » sier Adhikari, som har en grad i ingeniørfag og dokumenterer sin plantereise gjennom Sin Instagram-konto, Plant Aunty.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.