Nepalis er ivrige internett-brukere, men henger etter i e-handel

For et tiår siden var bare 10 prosent Av Nepalisene koblet til internett. Nå har nesten hele befolkningen tilgang til datanettverket, ifølge Nepal Telecommunications Authority. Himalaya-republikken kan ha tatt et stort sprang fremover når det gjelder online-tilgang, men ytelsen i e-handel er fortsatt svært dårlig.

Ifølge Connectivity In The Least Developed Countries Status Report 2021 er e-handel knyttet til et lands utviklingsnivå, noe som delvis forklarer de dårlige resultatene til de minst utviklede landene (Mul).

Rapporten sa at selv blant land med høyere internett penetrasjon, bevissthet om e-handel plattformer er lav I Mul Som Nepal.

For eksempel, mindre enn en tredjedel av internett-brukere I Nepal, Bangladesh og Kambodsja var klar over e-handel plattformer Som Amazon, Alibaba eller eBay.

Det er også land forskjeller, med brukere i Nepal langt mindre klar over ulike e-handel plattformer enn de i de to andre landene. Dette kan påvirkes av tilgjengeligheten av slike tjenester i forskjellige land.

Rapporten sa at en utfordring Som Mul som Nepal ansikt i e-handel utvikling er mangel på nettbutikker.

«Kjøpere går glipp av bekvemmeligheten av å handle på nettet, selgere har ingen online markedsplass for å selge varer, og lavere dyktige mennesker kan ikke få arbeid i leveringstjenester, noe som kan være en rute ut av fattigdom,» sa det.

E-handel er blant de få sektorene med potensial til å tilføre verdi, hjelpe disse landene til å diversifisere sine økonomier og oppgradere Fra Mul-gruppen.

Mens landbruk og tjenesteytende næringer er de største arbeidsgiverne I Mul I Asia og Stillehavet, de tilbyr begrensede formelle jobbmuligheter, og har ikke generert høy verdiøkende aktiviteter, sier rapporten.

Ifølge Rapporten Fant Meituan, Kinas største matleveringsselskap, at 257.000 av sine ryttere kom fra fattige husholdninger i 2019.

Av disse hadde 98 prosent økt inntektene sine nok til å løfte dem ut av fattigdom.

Nepal er fortsatt på et spedbarnsstadium. Det henger etter i å trykke potensialet som e-handel tilbyr.

«Når vi vokser, vokser alle våre partnere. De er leverandører, logistikkselskaper, betalingsplattformer, som til slutt bidrar til å skape sysselsetting, » Sa Lino Ahlering, administrerende direktør I Daraz, en online markedsplass grunnlagt i 2012 som opererer i fem Sørasiatiske land.

«I 2019 satte vi et mål om at vi ved utgangen av 2022 ville legge til rette for 100.000 jobber knyttet Til Daraz. Når Vi ser på den nåværende trenden, er Vi sikre på å nå dette målet,» Sa Ahlering.

Daraz sa at e-handelssektoren hadde påvirket økonomien da den ga bedrifter et alternativ for inntektsgenerering under Covid – 19-restriksjoner. I 2020 kom for eksempel 23 prosent av 11.11 (11. November) salget fra små og mellomstore bedrifter, sa selskapet.

Ifølge statistikk utstedt Av Nepals sentralbank, Nepal Rastra Bank, økte elektroniske betalingstransaksjoner Til Rs753. 30 milliarder i de to første månedene av inneværende regnskapsår, avsluttet midten av September, mot Rs374. 45 milliarder i samme periode i det siste regnskapsåret.

Men e-handelstransaksjoner gjort gjennom «betalingskort» falt Til Rs841 millioner i de to første månedene av inneværende regnskapsår Fra Rs1. 76 milliarder i samme periode i fjor.

Transaksjoner gjort gjennom lommeboksystemet har imidlertid økt.

I de siste to månedene doblet transaksjoner gjennom digitale lommebøker, Og nådde Rs28.47 milliarder. Det var Rs14. 91 milliarder i samme periode i siste regnskapsår.

E-handel boomed i landet under Covid-19 pandemien i 2020, hovedsakelig på grunn av shopping restriksjoner som folk ble jordet hjemme.

AMUN Thapa, ADMINISTRERENDE DIREKTØR Og grunnlegger Av Sastodeal, sa at e-handelssektoren hadde påvirket økonomien på en stor måte. «Det skaper direkte sysselsetting og støtter små og mellomstore entreprenører.”

Thapa sa: «vi jobber med tusenvis av leverandører . Leverandører som pleide å foreta transaksjoner På Rs100, 000 Til Rs200, 000 månedlig, har Nå omsetninger På Rs500, 000-600, 000 per måned. Leverandører har også begynt å gi sysselsetting til en eller to personer i sine butikker.»

Sastodeal har mer enn 5000 leverandører, hvorav 60 prosent er små og mellomstore entreprenører.

Nepal regjeringen i utgangspunktet protestert mot å tillate ride praie tjenester. Men det viste seg å være en viktig bidragsyter til å generere sysselsetting. Anslagsvis 150 000 sykkel ryttere er ansatt av populære ride-hailing tjenesteleverandører Tootle Og Pathao.

Daraz gjorde sin forgang inn I Det Nepalske markedet i 2014 Som Kaymu. Det ble kjøpt Av Den Kinesiske e-handelsgiganten Alibaba i 2018.

Det startet en enkelt dag støtfanger salg kampanje i Nepal også, som Den Kinesiske online detaljhandel giganten Alibaba gjorde globalt. 11.11-salget er den største shoppingdagen globalt.

Kampanjen blir populær. Daraz sa i år at de har det største utvalget av 1,1 millioner produkter for en-dagers salgskampanje.

Det er utrolig pris tilbud og selskapet tilbyr 11 sykler som giveaways, det sa.

«Vi har ansatt rundt 1400 personer bare for november måned på toppen av de 700 faste ansatte. Blant dem vil 1000 bli mobilisert for levering og resten vil se på operasjonsanlegget,» Sa Alhering.

«Salgskampanjer som 11.11 tiltrekker seg flere nye kjøpere med attraktive tilbud de aldri finner i andre e-handelsplattformer eller til og med i offline markeder. Så en mega salgskampanje som dette fordeler økonomien generelt, ikke bare oss,» sa han.

For Tiden er 12.000 leverandører knyttet Til Daraz, blant dem 50 prosent er små og mellomstore entreprenører.

«Da det er vanskelig å få lån fra banker spesielt for små og mellomstore entreprenører for å markedsføre sine produkter, er e-handel den riktige plattformen, da de kan selge sine produkter online og utmerke seg,» la Thapa til. «Online har blitt en enkel måte å etablere små og mellomstore bedrifter,» sa han.

Sastodeal gir direkte sysselsetting til rundt 200 personer, og selskapet har ansatt midlertidige ansatte under salgskampanjer. Det vervet 600 midlertidig ansatte under Sin Dashain salg hendelse.

Sastodeal arrangerte Et Stort salgsarrangement Under Dashain, og Per Thapa gikk salget av raske forbruksvarer bra med et 10-fold hopp, etterfulgt av møbler, kosmetikk og elektronikk, blant andre.

Selskapet som solgte 3 millioner dagligvarer på fjorårets festival har økt sin beholdning med 40 millioner for årets festival.

«Vi gjør en salgskampanje For Chhath 10. November for første gang, og vi forventer godt salg,» Sa Thapa.

«Nesten 85 prosent av betalingene i løpet av salgskampanjen i år ble gjort gjennom digital betalingsmodus, opp fra 40 prosent i fjor,» la han til.

Banker og finansinstitusjoner som tilbyr tilbud på digital betaling i løpet av kampanjen styrket online betalinger.

Daraz har 17 betalingspartnere som inkluderer banker og e-lommebok.

Til tross for den raske veksten i e-handel, online markedet har ikke vært i stand til å få tillit hos forbrukerne.

Ifølge Connectivity In The Least Developed Countries Status Report 2021 kan internasjonalt anerkjente e-handelsmerker bidra til å redusere tillitsbegrensningen, men få har investert i de minst utviklede landene.

«Dette begrenser muligheter for selgere å selge online, og sysselsettingspotensial i logistikk og andre e-handelsrelaterte yrker,» sa rapporten.

Per rapporten, det er bare fire globale e-handel selskaper med en bakken tilstedeværelse I Mul-Grab, Daraz, Jumia Og Foodpanda.

I Henhold Til Fns Konferanse Om Handel OG Utvikling (UNCTAD) business-to-consumer (B2C) e-handel index 2020, Nepal rangert 113th med 72 prosent effektivitet som refererer til landets ytelse i forhold til sine nasjonale ressurser.

Forskningen funn innebærer at land ikke kan forventes å prestere bedre i e-handel til deres produktiv evne bedres, rapporten sa

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.