PORTUGALS PRESIDENT INNKALLER TIL NYVALG 30. JANUAR

Portugals president, Marcelo Rebelo De Sousa, oppfordret torsdag til et tidlig generalvalg for 30. januar, etter At Parlamentet forkastet budsjettet foreslått av minoritetssosialistregjeringen, og avsluttet seks år med relativ politisk stabilitet.

«I tider som dette er det alltid en løsning i demokratiet, uten drama eller frykt… å gi stemme tilbake til folket, » sa presidenten i en tv-sendt uttalelse.

De fleste portugisiske ser ut til å tro at et valg før planen, selv om det er nødvendig, bare vil fortsette det politiske dødsfallet, noe som gir flere vanskeligheter.

En meningsmåling av Aximage publisert tidligere på torsdag viste at 54% av de 803 personene som ble konsultert, tror at det tidlige valget ville være «dårlig for landet», med 68% som sier at ingen parti kunne vinne et flertall av parlamentets seter.

Statsrådet, presidentens rådgivende organ, godkjente onsdag Rebelo De Sousas forslag om å oppløse Parlamentet etter avslaget på budsjettet.

«Mer eller mindre var vi ganske stabile, spesielt hvis vi vurderer pandemisituasjonen,» sa Pensjonist Leonel Pereira, 66, Til Reuters. «Hvis de fortsatte som dette litt lenger seria ville det v re bra for oss .»

Marta Amaral, 51, fra Lisboa, kalte valget «nødvendig ondskap». «Det vil ikke være bra, men det er ingen annen vei ut,» sa han.

(Rapportering Av Catarina Demony og Sergio Goncalves; Ytterligere rapportering Av Andrei Khalip)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *