Sterk Asiatisk ris etterspørsel etter dyrefoder gnister matforsyning bekymringer

En økning i hvete – og maisprisene øker etterspørselen etter lavverdig ris i dyre rasjoner over Hele Asia, og øker prisene på verdens viktigste stift på en tid da global matinflasjon allerede svinger nær rekordhøyder.

Globale avlinger importører er desperat etter forsyninger Etter Russlands invasjon Av Ukraina kuttet korn forsendelser fra de to landene, som til sammen står for rundt 25% av verdens hvete og 16% av verdens mais eksport.

Chicago hvete futures traff en rekordhøy forrige uke mens mais klatret til sitt høyeste i et tiår etter krigsherjede Ukraina stenge sine havner og Vestlige sanksjoner rammet russisk eksport.

Prisen toppene i hvete og mais i sin tur presset kjøpere til å søke alternativer, blant Annet I Kina, langt verdens største feed markedet. Importører er det i samtaler om å kjøpe ekstra volumer av brutt ris-dårligere ris der kornene har blitt brutt under freseprosessen – for å fete svin og andre dyr, handelsmenn og analytikere sa.

Ris handler vanligvis med en bratt premie til hvete, men hvetens blærende 50% prisøkning fra en måned siden har skarpt kuttet forskjellen mellom de to kornene, og til og med gjort hvete dyrere enn noen lavere karakterer av ris.

Benchmark food-grade ris fra Thailandske eksportører gjorde sin største ukentlige gevinst siden oktober 2020 i forrige uke på baksiden av fastere mat og etterspørsel, klatring 5% til rundt $ 421.50 et tonn.

Det er det høyeste siden juni i fjor, og kilder sier at prisene kan fortsette å stige hvis forstyrrelsen I Svartehavsstrømmene vedvarer. Eksportprisene Fra Vietnam og India har også steget.

«Det kan være større interesse for brutt ris for dyrefoder hvis styrken som for tiden dominerer hvete-og maismarkeder vedvarer,» sa Roma-baserte FAO-risøkonom Shirley Mustafa.

«Det er ikke bare dyrefoder, det kan også være en substitusjon i andre brukssektorer, for eksempel flere som vender seg til ris for sine måltider.”

Mais Kutt

Kina hadde bestilt opptil to millioner tonn ukrainsk maisimport for dette året, men de fleste av disse forsendelsene er nå i fare på grunn av forstyrrelsen I Ukrainas logistikkjeder.

For å erstatte de tapte volumene forventes Kina å importere rundt tre millioner tonn brutt ris, opp fra om lag to millioner tonn årlig de siste to årene, sa En Beijing-basert rishandler.

En importør I Guangdong er ute etter å kjøpe brutt ris Fra Thailand, mens andre har nylig kjøpt Indisk brutt ris for feed, ifølge en annen kilde orientert om saken.

«Etterspørselen Etter Indisk brutt ris har gått opp på grunn av høyere kornpriser. Feed beslutningstakere prøver å erstatte mais med ris, » B. V. Krishna Rao, president I Indias Ris Eksportører Association, Reuters.

Prisene på 100% Indisk brutt ris har flyttet opp til $320 per tonn denne måneden fra $ 290 i februar, la han til.

Videre underbygger rispriser, feed beslutningstakere I Thailand ser også på å bruke mer brutt ris for å erstatte mais, skyve opp innenlandske priser over hele landet, Sa Bangkok-baserte handelsmenn.

«Det er enorm økning i etterspørselen etter lavere kvalitet ris Fra Thailands dyreforindustri,» sa En handelsmann I Bangkok. «Faktisk vil mye Av Thailands ødelagte ris sannsynligvis bli konsumert på hjemmemarkedet.”

Mat Frykt

Globale rispriser kan stige ytterligere i andre kvartal hvis hvetekonsumenter i India – den nest største risbrukeren etter Kina – bytter til ris på grunn av rekordhøye innenlandske hvetepriser , noe som vil akselerere enhver nedgang i risbeholdninger, sa Chookiat Ophaswongse, ærespresident For Thai Rice Exporters Association.

Mens globale risbeholdninger er satt til å treffe en rekord 190 millioner tonn i år, ifølge Us Department of Agriculture, forventes global risproduksjon å overstige verdensforbruket med mindre enn 5 millioner tonn i 2022, så en plutselig stigning i verdensomspennende etterspørsel kan raskt begynne å tømme disse varebeholdningen og styrke bullish sentiment i markedet.

I sin tur vil en økning i risprisene intensivere matsikkerhets bekymringer for noen av de fattigste landene I Afrika og Asia, hvor millioner stole på billig tilgjengelighet av stiften.

«Fra nå av er broken rice hovedsakelig for feed-sektoren, men ettersom krigen blir langvarig og kjøpere ikke klarer å få tak i tilstrekkelig hvete, kommer det til matsikkerhet,» sa En Singapore-basert kornhandler.

«Kjøpere vil gjøre alt de kan for å erstatte dyr hvete med ris eller andre alternativer.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.