TELEFÔ BRASIL, TIM OG CLARO lanserer hovedpartier på 1. dag MED 5g-auksjon

Telef ③nica Brasil, TIM Og Claro vant torsdag de største partiene AV 5g-tjenesten I landet, i auksjonen fremmet Av National Telecommunications Agency som hittil har sikret seg om 7 milliarder reais i tilskudd.

Økten ble suspendert på rundt 8 pm, med mange 700 MHz, 2.3 GHz og 3.5 GHz frekvenser auksjonert. 26 GHz-båndet mangler fortsatt, som vil bli auksjonert fredag morgen og er rettet mot storskala dataoverføring med applikasjoner som inkluderer industriell automatisering og agribusiness.

Hovedgruppen AV 5G-tjenesten, 3.5 GHz, hadde liten tvist, med de tre største operatørene i landet hver kaster sine frekvenser i spekteret. Telefô Brasil tilbød 420 millioner reais, før en minimumspris på 321,4 millioner. TIM og Claro tilbød 351 millioner og 338 millioner reais, i denne rekkefølgen.

Investeringsforpliktelsene i dette partiet grenser 30 milliarder reais og inkluderer utgifter for rengjøring av spekteret som i dag brukes av lavinntektsforbrukere av satellitt-TV-tjenester.

I tillegg vil de tre operatørene måtte tilby 5g-tjenester i 1.174 byer i landet med mer enn 30 tusen innbyggere hver innen 2029, i tillegg til å bygge fiberoptisk infrastruktur på minst 1 gigabit per sekund, ifølge BTG Pactual report.

Den fjerde nasjonale blokken på 3,5 GHz-frekvensen var uten bud, da 12 andre mindre selskaper registrert i auksjonen ikke sendte bud og de tre største operatørene ble forhindret i å bestride det, som de allerede hadde vunnet tidligere.

Med dette ble blokk B4 delt inn i mindre deler, med de tre operatørene-Telefô Brasil, Claro og TIM-får ekstra spektrum for å utfylle 5g-tilbudet, til minimumsprisen definert i varselet, på 80.3 millioner reais hver. Den fjerde underblokken gikk tom for tilbud.

Navngitt av regjeringens medlemmer som den» største auksjonen av frekvenser » som noen gang har holdt i landet, har arrangementet ikke en samlingskarakter, ifølge arrangørene, men har som mål å tiltrekke seg milliarder reais i investeringer i de kommende årene.

Auksjonen begynte mer enn en og en halv time for sent på grunn av en seremoni, Der President Jair Bolsonaro snakket om emner som inkluderte vanskeligheter med å skaffe lisenser for jet ski piloter og fiske På Lake Itaipu.

Ny operatør på 700 MHz

I tillegg til 3.5 GHz-frekvensen, som tillater den såkalte «rene 5G», solgte auksjonen Også Det Nasjonale 700 MHz-båndet, som hadde vært tomt i 2014, og som nå vil tjene TIL å tilby 5g-tjenester og dekningsforpliktelser I 4G. vinneren av denne frekvensen var Winity Telecom, Av Patria Investimentos, som har fokus på bedriftskunder.

Winity, som tilbød 1.427 milliarder reais, rabatt på ca 805% på minimumsprisen, vil dermed være en ny nasjonal mobiloperatør, som konkurrerer Med Telefonô Brasil, eier Av Vivo-merkevaren, I TILLEGG TIL TIM og Claro.

Winity har uttalt at det vil investere 2 milliarder reais å distribuere 5 tusen telefontårn i landet innen 2029. Blant selskapets forpliktelser er distribusjon AV 4g-tjenester på 35 tusen kilometer strekninger av motorveier i dag uten dekning.

I de regionale partiene i frekvensen av 3,5 GHz var overraskelsen budet på 1,25 milliarder Reais Av Brisanet for mye C4, I Nordøst-regionen. Bare rival i tvisten, meganet tilbudt ca 9 millioner reais, minimum satt i innkallingen.

Verdien av 1,25 milliarder reais er nær det Som Ble reist Av Brisanet i BØRSNOTERINGEN i år. Selskapets aksje, som falt 13% etter budet, lukket opp 1.7%. I tillegg til batch C4 klarte Brisanet to flere batcher, C5, I Midtvesten, Og E4, I Nordøst, men i 2,3 GHz-serien. Totalt utgjorde selskapets tilskudd 1,47 milliarder reais.

2,3 GHz

Tvisten Over Blokk E, av regionale frekvenser i 2.3 GHz-området og rettet mot mer tett befolkede områder, var mer intens. Utvalget vil bli delt med levering AV 4G-tjenester i utgangspunktet og har som en forpliktelse dekning av 95% av byområdet i kommunene som i dag ikke har 4G-nettverk.

Claro fikk fem av de åtte partiene I tvisten — E1, E3, E5, E6 og E8 – med utbetaling på 1,2 milliarder reais. Brisanet fikk Blokk E4 med minimumsbud på 111,8 millioner reais og Telefonô fikk mye E7, med bud på 176,4 millioner reais, fortjeneste på ca 124%.

I Blokk F, også med regionale frekvenser i 2.3 GHz-området, var tvisten intens, men de fleste tilbudene var konsentrert mellom Telefô Brasil Og TIM.

Telefô kastet mye F1, F3 og F5, med tilskudd på totalt 290 millioner reais, OG TIM bodde med mange F6 Og F7, og tilføyde tilskudd på 544,5 millioner. Algar Telecom fikk F8 med et bud på 57 millioner reais etter 10 faser av tilbud mot TIM. F4-partiet ble igjen uten interessert.

Innkallingen bestemmer at alle hovedstedene i landet må ha 5g-tjenester som går fra juli 2022, Og Anatel har uttalt at auksjonen skal flytte investeringer i de neste 20 årene i sektoren av størrelsesorden 170 milliarder reais.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *