TRUMP ADVOKAT ER AVHØRT OVER FORSØK PÅ Å HINDRE CAPITOL ANGREP FORESPØRSEL

En amerikansk dommer spurte advokatene til Tidligere Amerikanske President Donald Trump på torsdag om deres innsats for ikke å sende En rekke Trump-administrasjonsdokumenter til EN Amerikansk Representantkomite som undersøker angrepet av en mobb av tidligere Presidents støttespillere på DEN amerikanske Kongressbygningen den 6. januar.

Distriktsdommer Tanya Chutkan vurderer Republikanernes argumenter om at telefon – og besøksregistre og annet materiale som er forespurt av komiteen, ledet av Demokratiske Partiets lovgivere, bør forbli konfidensielt.

På slutten av to-timers høring, Chutkan sa han vil utstede en skriftlig avgjørelse » nimbly.”

«Dette er ikke bare en monumental sak, men en som vil få konsekvenser over tid i generasjoner,» Justin Clark, En Trump advokat, sa i sin åpnings bemerkninger.

Clark sa komiteens forespørsler er ugyldige fordi de ikke har noe forhold til noen lovgivning som blir vurdert av Kongressen.

Chutkan uttrykte skepsis om argumentet og sa at» januar 6-angrepet skjedde På Capitol Hill», Så Kongressen har en interesse i å undersøke det.

Dommeren syntes spesielt tilbøyelig til å la komiteen se besøksregistrene til Det Hvite Hus under Trump i Sine siste uker på kontoret.

«Vi snakker ikke om kontoutskrifter fra før klienten ble president. Vi snakker om dokumenter som er typiske om regjeringens virksomhet, «sa hun, mens hun anerkjente at noen forespørsler er «svært brede» og kanskje må begrenses.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *