TUNISIA VARSLER INTERNASJONAL ARRESTASJON MOT TIDLIGERE PRESIDENT

Tunisia har utstedt en internasjonal arrestvarsling mot Tidligere President Moncef Marzouki, rapporterte det statlige nyhetsbyrået TAP torsdag, en måned etter at Han ba Frankrike om å avslutte støtten til Den Nåværende Tunisiske regjeringen.

Det var ingen detaljer Om anklagene Marzouki ansikter, men den nåværende presidenten, Kais Saied, i forrige måned beordret en undersøkelse av det han sa var påstander Om At Marzouki konspirerte mot statens sikkerhet.

Saied har møtt økende kritikk i utlandet siden han tok over utøvende i juli, for å, i etterkant, sette til side Det meste Av Grunnloven og anta nesten total makt, i trekk Som Marzouki og andre kritikere har kalt et kupp.

Saied annonserte en ny regjering i oktober og lovet en nasjonal «dialog», men har ennå ikke lagt frem en detaljert plan for å gjenopprette normal konstitusjonell orden.

Marzouki, som styrte Fra 2011 til 2014, fortalte Al Jazeera TV at Han ikke var overrasket over arrestordren og kalte det » en truende melding til Alle Tunisiere.»I de siste ukene, har den tidligere presidenten oppholdt Seg I Frankrike, tidligere kolonimakten Tunisia, som fortsatt har betydelig innflytelse over landet.

TAP sa arrestasjonen forespørselen ble utstedt av etterforsker dommer ansvarlig For Marzouki sak, siterer Kommunikasjon Kontoret Til Tunis Court Of First Instance.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *