‘Vi kan ikke sammenligne internett boom med e-handel vekst’

Nesten Hele Den Nepalske befolkningen har tilgang til internett, Ifølge Nepal Telecommunications Authority. Men ifølge Tilkoblingen I De Minst Utviklede Landene Statusrapport 2021, selv blant land med høy internett-penetrasjon, er bevisstheten om e-handelsplattformer lav i de minst utviklede landene som Nepal. The Post snakket med noen viktige interessenter om status for e-handel I Nepal, dens potensial, begrensninger og tiltak som skal tas for å realisere sitt fulle potensial. Utdrag:

Lino Ahlering, Administrerende Direktør, Daraz Nepal

Alle koblet til økosystemet av e-handel I Nepal har sett en rekke endringer i virksomheten i de siste tre årene. Covid – 19-pandemien bidro til å akselerere veksten i e-handelssektoren rundt om i verden, Og Nepal er ikke et unntak fra denne trenden. I Tilfelle Av Daraz har fremgangen vært enorm. Etter At Alibaba investerte I Daraz i 2018, har Det vært en vekst på 1500 prosent når det gjelder produkter levert de siste tre årene, mens produktvarianter også økte med 1000 prosent, og vårt team økte også fra 90 til 700 personer i normale tider. Våre betalingspartnere har sett enorm vekst. I Utgangspunktet kom 80 prosent av ordrene fra Kathmandu-Dalen. Vi prøver å øke vår fotfeste utenfor dalen også. Nå kommer mindre enn 50 prosent av ordrene fra Kathmandu, og denne trenden vil fortsette.

Nepal er kanskje ikke Det største markedet Innen Daraz på grunn av sin relativt små befolkning i Forhold Til Pakistan og Bangladesh, Alibaba investert i dette markedet av den grunn, og de virkelig trodde på dette markedet. Befolkningen på 30 millioner er fortsatt et stort marked. Vi kan sammenligne Nepal Med Sri Lanka hvis befolkning er rundt 20 millioner, men det har tiltrukket seg mer investering i e-handel. Banksektoren i Sri Lanka er mer digitalisert som gjorde en forskjell. I Nepal tok banksektoren for lang tid å digitalisere betalingssystemet. Et annet problem i Nepal er at internett-datakostnader i Forhold Til Pakistan og Bangladesh er svært høye. Jo mer data blir tilgjengelig for folk, desto mer øker bruken av elektroniske tjenester. På samme måte, jo mer logistikk blir tilgjengelig, jo mer vil det lette veksten av e-handel.

For å sikre rettidig levering investerte vi også i levering ved å starte Daraz Express. Nepal trenger å tiltrekke seg mer investering i e-handel sektor. Men Det er en komplisert prosess for å bringe utenlandske direkte investeringer (fdi) Til Nepal, og Det er tidkrevende. Vi vil generelt være glade hvis mer konkurranse skjer fordi konkurranse gjør deg mer innovativ. Vi er markedsleder med 1,1 millioner Nepalere som Bruker Daraz hver måned. Men hvis mer investering ikke kommer i Nepals e-handelssektor, fungerer økosystemet ikke bra. Som vi forbereder 11: 11 salg, håper vi å se en massiv økning i salget. Salget i 11.11 økte med mer enn 18-19 ganger sammenlignet med normale dager i hvert marked.

Manohar Adhikari, Grunnlegger, Foodmandu

Vi startet Foodmandu i 2010, det var ingen e-handelsselskap fokusert på det lokale markedet. Noen av Dem startet tidlig på 2000-tallet, men de var fokusert på å bringe gaver Til Nepalis fra utlandet. Et par år før Jeg startet Foodmandu, jeg pleide å jobbe for et selskap hvor det var vanskelig for oss å finne en god restaurant under tiffin tid. Vi trodde andre kan også ha vært overfor lignende problemer. Så jeg startet denne virksomheten. Som det var de tidlige dagene av e-handel, det var en utfordring å bringe våre partner restauranter om bord, og forbrukerne ble også pålagt å være utdannet.

Så, selv om vi startet selskapet i 2010, bare i 2015 kunne jeg få viss trekkraft i markedet. Jeg tror, ved å starte Foodmandu, vi bidratt til jobbskaping til en viss grad og bidratt til å formalisere vår økonomi fordi våre partnere må jobbe transparent. Under lockdown, vår tilstedeværelse støttet restaurantbransjen. Nå vokser den samlede industrien og selskapet vokser også og fremtiden er også lys. Med endringen i livsstil og folk får travlere, mat levering e-handel selskaper som vår hjelpe dem å få dem mat på tid og spise på tid og spare tid for folk.

Folk har begynt å føle vår verdiøkende tjeneste og dens betydning. Vi har kunder som har tatt service fra oss i mer enn et tiår. Antall bestillingsfrekvenser øker.

For veksten av e-handel må alle faktorer spille en like og viktig rolle som internett og betalingsmodus. Men jeg tror logistikk spiller en viktig rolle for veksten av e-handel business. Det er et problem med å finne den nøyaktige adressen til våre kunder til tross for bruk av digitale kart som er en av de største utfordringene for å nå dørstokken uten å ringe dem.

E-handel business har blitt styrket drastisk etter at landet gikk gjennom pandemien som har hjulpet i veksten av online business av fire-fem år for tidlig.

For matleveringsselskaper som vår utvider, er våre tjenester i landlige deler utfordrende, da de fleste restaurantene er sentrert i byområder, og ettersom matvarer er forgjengelige, blir det vanskelig å nå landlige steder.

Mahesh Sharma Dhakal, Senior Visekonsernsjef, Global Ime Bank

 

Spesielt Etter Covid-19 har det vært økende bruk av e-betaling. Footfall er avtagende på bankfilialer. Mens pandemien inviterte mange problemer, oppmuntret den også digital betaling og transaksjoner. Hvis vi ser volum og antall av de totale transaksjonene, har det vært en betydelig vekst. Men jeg tror det fortsatt er mangel på bevissthet blant alle interessenter. Regjeringen bør også gjøre mer for å fremme e-handel. Det kan sette standarder der betalinger på mindre Enn Rs2, 000 Eller Rs5, 000 skal gjøres digitalt. Det er tre interessenter i e-handel-banker—selgere og kunder. Bankene er allerede forberedt med teknologi for digital betaling. Selgere er ikke fullt forberedt, og mange av dem godtar fortsatt ikke digital betaling. Viktigst av alt, bør kundene også være klare. For å oppnå et kontantløst samfunn har vi fortsatt en lang vei å gå. For å oppmuntre folk til å gå for digital betaling, bør regjeringen subsidiere kostnader på transaksjoner eller belaste et minimumsbeløp som vil øke online transaksjoner. JEG tror PN-kostnadene er ganske høye. Vi kan skape et fond som staten og privat sektor kan bidra til å minimere avgiften. Bevissthet er også like viktig når det gjelder tjenester. Men hvis vi analyserer trenden de siste to-tre årene, er veksten av elektroniske transaksjoner tilfredsstillende, og volumet øker hver måned og år. Vi håper at den nasjonale bryteren som regjeringen bringer, vil hjelpe den til å utvide.

Roshan Lamichhane, Strategidirektør, eSewa

 

Da vi lanserte eSewa i 2009, gjorde Vi det inspirert Av PayPal. På den tiden var folk ikke klar over om de trengte en betalingsgateway som dette. Det var selskaper som muncha.com og harilo.com, men de var fokusert på utenlandske kunder. Inntil Daraz kom på en stor måte med investering Fra Alibaba i 2018, fant vi ikke mye gnist i digital betaling. Et problem i 2009 var load-shedding, og det var en viktig hindring for veksten av e-handel. Internett penetrasjon var mindre enn 15 prosent. Fra 2009-12 var det svært begrensede kunder.

I 2012 hadde vi 19 000 kunder, men det var ikke bærekraftig å fortsette virksomheten, og det var bare 4 000-5 000 aktive kunder. De var for det meste operatører av internettkafeer som leverte tjenester til andre. I 2012 relanserte vi eSewa, og først i 2014 begynte vi å få trekkraft i markedet. Nå har vi 5,3 millioner kunder og 140 000 agenter, og 500 000 selgere hvor digital betaling er akseptert. Covid-19 bidro også til å akselerere veksten. Post-Covid, den digitale transformasjonen vi ventet på å skje, har kommet til dørstokken vår. Under den første lockdown kjøpte vi 350.000 kunder, vokser mer enn tre ganger fra normale tider.

Vi kan ikke sammenligne internett penetrasjon vekst med e-handel vekst. Internett penetrasjon data levert Av Nepal Telecommunications Authority er misforstått som ingen vet hva tallene faktisk betyr, og selv myndighet har ingen klart svar. Vi har tilgang til data, men hva med databruk og til hvilken pris?

For forbrukeren å engasjere seg i digital handel, må alle partene i økosystemet i e-handel synkroniseres, noe som er ganske komplisert.

Veksten vi har fått i e-handel i de siste to tiårene er enorm til tross for problemene med internett penetrasjon, data og logistikk økosystem.

E – handelstransaksjoner gjennom betalingsløsninger som vår har vokst med 300 prosent sammenlignet med et år siden.

Vi har ikke en streng kjøperpolitikk, forbrukerbeskyttelsespolitikk, selgerbeskyttelsespolitikk, policy for betalingsregulering når det gjelder tilbakebetaling av betaling og betalingsgebyrer. Vi trenger en enhetlig politikk; men samtidig bør det ikke være et problem for selskapene heller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.